Zirai Don Tarımı Vurdu

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’dan Tarım Sektörüne Doğal Afet Uyarısı

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğal afetlerin farklı sektörleri etkilediğini belirterek, en çok tarım sektörünün zarar gördüğünü dile getirdi. Bayraktar, son yaşanan zirai don olayının ürün arzını olumsuz etkilediğini ve bazı ürünlerde yüzde 100’e varan zararlar olduğunu ifade etti.

TZOB Heyeti Kemalpaşa’da İncelemelerde Bulundu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, geçtiğimiz günlerde İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki kiraz bahçelerinde incelemelerde bulundu. Burada yaptığı açıklamada, iklim değişikliğinin tarım sektörünü olumsuz etkilediğini ve doğal afetlerin şiddetinin arttığını vurguladı. Bayraktar, zirai don olayının 65 ilde zarara neden olduğunu belirtti.

  • Bayraktar’a göre, Nisan ayı yağışları hububat ve diğer ürünler için hayati öneme sahip.
  • Özellikle Manisa’da üzüm ve Kemalpaşa’da kiraz üretimi büyük zarar gördü.
  • Çiftçilerin desteklenmemesi durumunda göçün artabileceği uyarısında bulundu.

Bayraktar, çiftçilere destek verilmediği takdirde gençlerin tarımdan uzaklaşacağını ve bölgelerin göç verebileceğini ifade etti. Tarım sektöründeki hasarın önümüzdeki yıllarda büyük değişimlere neden olabileceğini belirten Bayraktar, çiftçilerin borç yapılandırması ve nakit ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

Çiftçilere Destek Çağrısı

Bayraktar, zirai don felaketiyle çiftçilerin bir gecede emeğinin yok olduğunu vurguladı. Tarım sektöründe yaşanan zorluklara dikkat çeken Bayraktar, çiftçilere sağlanacak desteklerin önemine işaret etti. Ürünlerde meydana gelen zararların fiyatlara yansıyabileceğini ve tüketicilerin zor durumda kalabileceğini belirtti.

Yaşanan doğal afetlerin tarım sektörünü nasıl etkilediğini detaylı bir şekilde açıklayan Bayraktar, çiftçilere yönelik yapılması gereken desteklerin kritik olduğunu vurguladı. Tedbir alınmazsa, tarım sektöründe oluşan zararların uzun vadeli etkileri olabileceğini belirten Bayraktar, çiftçilerin taleplerine hükümetin duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Related Posts

Bütçe açık verdi fatura halka kesildi: Para cezalarında rekor!

Ekonomik krizin derinleştiği, bütçe açığının rekor seviyelere ulaştığı 2025’in ilk yarısında, faturanın doğrudan vatandaşa kesildiği tablo netleşti. Haziran ayında 330 milyar lirayla tarihin en yüksek aylık bütçe açığı verilirken, aynı dönemde …

Emlak İlanlarındaki Fiyat Artışı Denetim Altında

Bakanlık, haklı sebep olmadan fiyat artışlarına ceza uygularken, bazı emlakçılar fiyatları gizliyor.

‘Çoruh’un gerdanlıkları’ Yusufeli, Deriner, Muratlı, Artvin ve Borçka barajlarından ekonomiye 148 milyar liralık katkı

Bayburt’taki Mescit Dağları’ndan doğup, Gürcistan’ın Batum ilinden Karadeniz’e dökülen, ortalama debisi saniyede 192 metreküp olan, Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden sonra 2’nci, Türkiye’nin ise en hızlı akan 431 kilometrelik uzunluğundaki Çoruh …

Borsa güne yükselişle başladı: 22 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 10.637,42 puandan başladı.

Emekliyi, çalışanı tefeciye ezdirecekler

Yargıtay’ın emekli maaşı kararının ardından tefecilerin, emekli ve çalışanların maaşına, ev sahiplerinin ise kiracıların maaşına el koyabilmesinin önü açıldı.

Türkiye’de bir ilk: Tohum enstitüsü kuruldu

Ege Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 7 yıllık çalışmaların ardından kurulan Emine Erdoğan Tohum Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü, tohum teknolojisi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve gıda güvenliği açısından Türk tarımının önemli araştırma kuruluşlarından biri olacak.