Rus bilim insanları kronik Covid sendromu ve ağrılarla mücadelede tıbbi gazlar kullanıyor

Rus Bilim İnsanı, Tıbbi Gazların Yaraları ve Kronik Covid Sendromunu Tedavi Etmekte Etkili Olduğunu Belirtti

Rusya Tıp Bilimleri Akademisi üyesi PhD Aleksandr Çuçalin, Sputnik’e yaptığı açıklamada, nitröz oksit, hidrojen ve bu gazların kombinasyonlarının etkileri üzerine araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Çuçalin, kronik Covid sendromunun ve çeşitli ağrı türlerinin tedavisi konusunda yaptıkları çalışmaları örneklerle anlattı:

Çuçalin, kronik Covid sendromuna sahip hastalarda en zayıf noktanın küçük damarlar olduğunu belirtti. Tıbbi gazların yardımıyla eksik elementleri yenileyerek, yeni hücre oluşumunu ve küçük damar fonksiyonlarının onarımını sağlayabildiklerini ifade etti. Özellikle mikrosirkülasyonu etkileyen bir madde olan nitrik oksitin bu süreçte önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Rusya’ya Özgü Bir Teknoloji

Kronik Covid sendromunun merkezi sinir sistemini etkileyerek hafıza zayıflığı ve depresyon gibi sonuçlara yol açtığını belirten Çuçalin, “Solunum sorunlarına ek olarak, salgını atlatanların %10’undan fazlasında kronik Covid sendromu oluşuyor. Ayrıca kalp, böbrek, karaciğer ve cilt sorunları da görülebiliyor.” açıklamasında bulundu ve şunları ekledi:

ABD ve Çin de dahil olmak üzere diğer ülkeler, yüksek teknolojilerine rağmen, havadan nitrik oksit üretme tekniklerine henüz sahip değil. Bu alandaki başarıyı Rus fizikçiler elde etti. Teknolojiyi geliştiren ekip, bu bilgiyi satmak yerine kendilerine saklıyorlar. Bugün dünyada benzersiz bir metodolojinin tek sahibi durumundayız.

Yara ve Ağrı Tedavisinde Kullanımı

Tıbbi gazları yara tedavisi için de kullandıklarını belirten Çuçalin, “Yara enfeksiyonu, yara sepsisi ve fantom ağrısı gibi ağrılarla ilgili sorunlarla karşılaşıyoruz. Yaralı askeri personelde panik atak ve diğer ağrı belirtileri sıkça görülüyor. Tıbbi gazlar sayesinde, yara enfeksiyonları da dahil olmak üzere çeşitli sorunlara çözüm bulabiliyoruz” dedi.

Ağrıların, depresyon ve kişilik değişiklikleri gibi çeşitli sorunlara neden olabileceğini hatırlatan Çuçalin, yakın zamanda geliştirilen hidrojen banyoları gibi teknolojilere dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu banyolar, elektroliz yoluyla hidrojen üreten ek bir jeneratöre sahip sıradan su banyolarıdır. Hidrojen suya çözünmez ancak kabarcıklar oluşturur. Bu durum, ciltteki kılcal damarların aktive olmasını sağlar ve cildin metabolizmasını uyarmaya yardımcı olur. Bir asker hasta olan bir hastam vardı, bacağı kesilmişti ve fantom ağrı çekiyordu. Hidrojen terapisinden sonra, ağrıları azaldı ve hayata daha pozitif bir bakış açısıyla devam etti.

Related Posts

Cep telefonu kullanıcılarına kritik uyarı: Verileriniz tehlikede, hemen bu ayarları kapatın

Akıllı telefonlar, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, çoğu kullanıcı, telefonlarındaki bazı gizli ayarların, kişisel bilgilerini riske atabileceğini bilmiyor. Özellikle son dönemlerde artan siber saldırılar ve veri sızıntıları, bu ayarların ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. İşte, sadece 1 dakikada yapabileceğiniz hayati değişiklikler…

Türkiye’deki şarj altyapısı hızla gelişiyor. Elektrikli araç şarj soket sayısı haziranda yüzde 2,4 arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı haziranda önceki aya göre yüzde 2,4 artarak 31 bin 433’e yükseldi. Elektrikli araç sayısı ise haziranda aylık bazda yüzde 8,4 artışla 268 bin 57’ye ulaştı.

İlk Çinli üretime başlıyor

Küresel otomotiv sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Türkiye, önemli bir yatırıma daha ev sahipliği yapıyor. ATMO Group, 2023 yılında Çinli otomotiv üretici SWM Motors ile giriş yaptığı Türkiye pazarında yerli üretici konumuna geçiyor. Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Urzema Holding ile ortak girişim grubu kuran ATMO Group, eylül ayından itibaren ilk araçlarını banttan indirmeye başlayacak. SWM Türkiye, üretime Urzema Holding bünyesinde faaliyet gösteren Urzat Otomotiv AŞ aracılığıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikasında başlayacak.

Android kullanan herkes uyarıldı: Tehlike hiç bu kadar büyük olmamıştı

Android telefon sahiplerine kapsamlı bir uyarı yapıldı. Raporda, 2025’te kötü amaçlı casus yazılım tehlikesinin rekor seviyeye ulaştığı belirtildi.

ChatGPT neden gerçek bir yapay zeka değil?

Geniş dil modelleri yapay zeka alanında gerçekleşen etkileyici bir ilerleme. Fakat insan seviyesinde kabiliyetlere ulaşmaya uzağız.

Netflix, Fransa’da canlı TV kanallarını da gösterecek

Dünya çapında popüler dijital platform Netflix, Fransa’da bir medya zinciriyle anlaşma yaparak canlı TV kanallarını da göstermeye başlayacak.