Open AI CEO’su Altman: ChatGPT tüm hayatınızı hatırlayacak

Altman: ChatGPT Hayatınızdaki Her Şeyi Bilip Hatırlayan Bir Model Olacak

Etkinlikte bir katılımcının, ChatGPT’nin gelecekte nasıl daha kişisel hale gelebileceğini sorması üzerine Altman, nihai hedeflerinin “hayatınızdaki her şeyi bilen ve hatırlayan bir model” olduğunu söyledi

“TÜM HAYATINIZ MODELİN İÇİNDE”

Techcrunch’un haberine göre Altman bu vizyonu şu sözlerle açıkladı: “Trilyonlarca token’lık bağlam kapasitesine sahip çok küçük bir akıl yürütme modeli hayal edin. Bu modele hayatınızın tamamını yüklüyorsunuz. Hayatınızdaki her konuşma, okuduğunuz her kitap, her e-posta, baktığınız her şey orada. Üstelik diğer veri kaynaklarınızla da bağlantılı. Ve hayatınız bu bağlamın içine sürekli olarak ekleniyor.” Altman ayrıca, bu sistemin yalnızca bireyler için değil, şirketler için de geçerli olacağını söyledi: “Şirketinizin tüm verileri için de aynı şeyi yapabilirsiniz.”

GENÇLER CHATGPT’Yİ HAYAT REHBERİ GİBİ KULLANIYOR

Altman’ın açıklamaları, genç kuşakların yapay zekâyı nasıl benimsediğini de gözler önüne serdi. Üniversite öğrencilerinin ChatGPT’yi bir işletim sistemi gibi kullandığını belirten Altman, bu kullanıcıların dosya yüklediklerini, veri kaynaklarını bağladıklarını ve bu verilerle karmaşık istemlerde bulunduklarını söyledi.

Altman’a göre bu kullanıcılar, hayatlarında önemli kararları bile ChatGPT’ye danışmadan almıyor. “Kaba bir genelleme yapmak gerekirse; yaşlılar ChatGPT’yi Google yerine kullanıyor. 20’li ve 30’lu yaşlardakiler ise bir hayat danışmanı gibi yaklaşıyor.”

MÜKEMMEL BİR GELECEK Mİ?

Altman’ın çizdiği tablo heyecan verici: Aracınızın bakımını otomatik planlayan, düğün seyahatinizi organize eden, sevdiğiniz kitap serisinin bir sonraki cildini önceden sipariş eden bir yapay zekâ asistanı.

Ancak bu kadar kapsamlı ve kişisel veriye sahip bir sistemin bir büyük teknoloji şirketi tarafından kontrol edilmesi, birçok kişiyi tedirgin ediyor. Google’ın zamanında benimsediği “kötü olma” mottosuna rağmen tekelleşme ve rekabet yasalarını ihlal etmekten ABD’de suçlu bulunması, teknoloji devlerinin her zaman güvenilir davranmadığını gösteriyor.

Yapay zekâ modelleri zaman zaman politik etkilere açık olabiliyor. Çinli sohbet botlarının hükümet sansürüne uyması ya da xAI’ın “Grok” adlı botunun ilgisiz sorulara “beyaz soykırımı” gibi tartışmalı cevaplar vermesi, bu sistemlerin bilinçli olarak yönlendirildiğine dair şüpheleri artırıyor.

Geçtiğimiz ay ise ChatGPT’nin fazla “uysal” hale gelmesi ve kullanıcıların tehlikeli fikirlerine bile destek vermesi gündem olmuştu. Altman bu duruma müdahale ettiklerini ve sorunun çözüldüğünü duyurmuştu.

Related Posts

Cep telefonu kullanıcılarına kritik uyarı: Verileriniz tehlikede, hemen bu ayarları kapatın

Akıllı telefonlar, hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak, çoğu kullanıcı, telefonlarındaki bazı gizli ayarların, kişisel bilgilerini riske atabileceğini bilmiyor. Özellikle son dönemlerde artan siber saldırılar ve veri sızıntıları, bu ayarların ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. İşte, sadece 1 dakikada yapabileceğiniz hayati değişiklikler…

Türkiye’deki şarj altyapısı hızla gelişiyor. Elektrikli araç şarj soket sayısı haziranda yüzde 2,4 arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı haziranda önceki aya göre yüzde 2,4 artarak 31 bin 433’e yükseldi. Elektrikli araç sayısı ise haziranda aylık bazda yüzde 8,4 artışla 268 bin 57’ye ulaştı.

İlk Çinli üretime başlıyor

Küresel otomotiv sektörünün en önemli merkezlerinden biri olan Türkiye, önemli bir yatırıma daha ev sahipliği yapıyor. ATMO Group, 2023 yılında Çinli otomotiv üretici SWM Motors ile giriş yaptığı Türkiye pazarında yerli üretici konumuna geçiyor. Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Urzema Holding ile ortak girişim grubu kuran ATMO Group, eylül ayından itibaren ilk araçlarını banttan indirmeye başlayacak. SWM Türkiye, üretime Urzema Holding bünyesinde faaliyet gösteren Urzat Otomotiv AŞ aracılığıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrikasında başlayacak.

Android kullanan herkes uyarıldı: Tehlike hiç bu kadar büyük olmamıştı

Android telefon sahiplerine kapsamlı bir uyarı yapıldı. Raporda, 2025’te kötü amaçlı casus yazılım tehlikesinin rekor seviyeye ulaştığı belirtildi.

ChatGPT neden gerçek bir yapay zeka değil?

Geniş dil modelleri yapay zeka alanında gerçekleşen etkileyici bir ilerleme. Fakat insan seviyesinde kabiliyetlere ulaşmaya uzağız.

Netflix, Fransa’da canlı TV kanallarını da gösterecek

Dünya çapında popüler dijital platform Netflix, Fransa’da bir medya zinciriyle anlaşma yaparak canlı TV kanallarını da göstermeye başlayacak.