Borsa Dolandırıcılıklarına Dikkat!

TÜKONFED Başkanı Uyardı: “Borsada Yüksek Kar Vaadiyle Dolandırıcılık Artıyor”

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, son günlerde borsada yüksek karlılık vaadiyle “çiftlikbank” benzeri dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, “Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kimseye durduk yere yüzde 500, yüzde 800 kar vermez” dedi.

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, “çiftlikbank”, “saadet zinciri” ve “titan zinciri” dolandırıcılıklarının halen birçok kişinin hafızasında olduğunu söyledi.

“Para yatır, yüksek kazan” mantığıyla kurulan bu sistemlerin şimdilerde borsa piyasalarında birçok kişiyi ağına düşürdüğüne dikkati çeken Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Whatsap ya da telegram gibi mesajlaşma programları üzerinden üye topluyorlar. Kısa vadede, en fazla 6 ayda yüzde 500 ve yüzde 800 gibi karlar vadediyorlar. Sisteme giriyorsunuz ve size kendi oluşturdukları bir aracı kuruma para göndermenizi istiyorlar. Tabi öne şüpheli yaklaşıyor birçok kişi 20 bin, 30 bin ya da 50 bin lira gibi para yatırıyorlar. Ardından birkaç gün sonra 50 bin liranın 80-90 bin lira olduğunu görünce sisteme daha fazla para göndermeye başlıyorlar.”

Ağaoğlu, para gönderilen sözde aracı kuruluşu gibi gösterilen uygulamadan para çekilmek istendiğinde müşteri hizmetlerine yönlendirildiğini vurgulayarak, “Müşteri hizmetleri kısmında telefon dolandırıcılığı başlıyor ve arayan kişi ikna edilerek biraz daha para aktarması isteniyor. 50 bin lira ile başlayıp 1 milyon lira para gönderenler var ve bizi aradılar. Sistemdeki parası 2 ayda 2 milyon 700 bin lira olmuş ama çekemiyor halen para istiyorlar. 2 milyon 700 bin lira blokeli görünüyor sözde birikmiş ya da kazanç sağlamış ancak aldatmanın en önemli yeri burası zaten” dedi.

Borsada bu kadar yüksek karlılık vaadiyle “çiftlikbank” benzeri dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunmasını isteyen Ağaoğlu, şöyle devam etti:

“Bedava peynir fare kapanında olur. Kimse kimseye durduk yere yüzde 500, yüzde 800 kar vermez. Kolay para kazandırdığını vadeden yerlere kesinlikle para gönderilmemeli. Şöyle düşünün kolay kazanç olsa sizin önünüze gelir mi kurtlar çakallar kapar önceden. Buluş yap mükemmel sistem kur elinden kaparlar. Devlet güvencesi aranmalı para yatırırken. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve SPK izinleriyle oluyor borsada birçok işlem. Araştırmadan yasal olup olmadığı bilinmeden öneriyle, vaatlerle herhangi bir yere para gönderilmesi doğru değil.”

Ağaoğlu, bu tür sistemleri “dipsiz kuyu”ya benzeterek, “Siz attıkça gelmesini beklersiniz ama gelmez. Giden gitti. Herkes kolay para kazanma peşinde. Alın terinizle kazandığınızı daha çok kazanma hırsıyla dolandırıcılara kaptırmayın. Borsa ya da coin yatırımları bilerek yapılmalı, vaatle yapılan işten ciddi zarar görebilirsiniz.” diye konuştu. – BURSA

Related Posts

Bütçe açık verdi fatura halka kesildi: Para cezalarında rekor!

Ekonomik krizin derinleştiği, bütçe açığının rekor seviyelere ulaştığı 2025’in ilk yarısında, faturanın doğrudan vatandaşa kesildiği tablo netleşti. Haziran ayında 330 milyar lirayla tarihin en yüksek aylık bütçe açığı verilirken, aynı dönemde …

Emlak İlanlarındaki Fiyat Artışı Denetim Altında

Bakanlık, haklı sebep olmadan fiyat artışlarına ceza uygularken, bazı emlakçılar fiyatları gizliyor.

‘Çoruh’un gerdanlıkları’ Yusufeli, Deriner, Muratlı, Artvin ve Borçka barajlarından ekonomiye 148 milyar liralık katkı

Bayburt’taki Mescit Dağları’ndan doğup, Gürcistan’ın Batum ilinden Karadeniz’e dökülen, ortalama debisi saniyede 192 metreküp olan, Güney Amerika’daki Amazon Nehri’nden sonra 2’nci, Türkiye’nin ise en hızlı akan 431 kilometrelik uzunluğundaki Çoruh …

Borsa güne yükselişle başladı: 22 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,20 yükselişle 10.637,42 puandan başladı.

Emekliyi, çalışanı tefeciye ezdirecekler

Yargıtay’ın emekli maaşı kararının ardından tefecilerin, emekli ve çalışanların maaşına, ev sahiplerinin ise kiracıların maaşına el koyabilmesinin önü açıldı.

Türkiye’de bir ilk: Tohum enstitüsü kuruldu

Ege Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 7 yıllık çalışmaların ardından kurulan Emine Erdoğan Tohum Bilimi ve Teknolojisi Enstitüsü, tohum teknolojisi, biyolojik çeşitliliğin korunması ve gıda güvenliği açısından Türk tarımının önemli araştırma kuruluşlarından biri olacak.