6,2’lik deprem sonrası konut fiyatları yükseldi: Yüzde 10’luk artış

İstanbul’da Deprem Sonrası Konut Fiyatları Arttı

İstanbul’da 23 Nisan’da meydana gelen 6,2’lik depremin etkisiyle kiralık ve satılık konut fiyatlarında yüzde 8-10 arasında bir artış yaşandı.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akçam, depremin ardından İstanbul’da kiralık ve satılık konut fiyatlarında yüzde 8-10 arasında bir artış yaşandığını belirterek, “Ticaret Bakan Yardımcısı, deprem gecesi ‘Fiyatları arttıran ev sahipleri cezalandırılacak.’ şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu, olumlu bir adımdır.” dedi.

Akçam, ertesi gün ve sonrasında fiyatları arttıran ev sahiplerine 250 bin lira ceza kesildiğini ifade ederek, “Fiyatları artıran kişilerin mutlaka cezalandırılması gerekmektedir. Bu tür suistimallerin önüne geçilmelidir. Özellikle emlak sahiplerinin talimatları doğrultusunda fiyat artışı yapılıyor. İlk suçlu, kiralık veya satılık fiyatını yükseltmeye çalışan ev sahibidir.” şeklinde konuştu.

Akçam ayrıca sektörde karşılaştıkları sorunlara da değinerek, emlak ilan sitelerinde yüksek fiyatlarla karşılaştıklarını ve bu konuda düzenleme yapılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Kira Fiyatlarına İlişkin Önemli Değerlendirmeler

Enflasyondaki düşüşe dikkat çeken Akçam, nisan ayında kira artış oranının yüzde 51,8 iken, bu ay yüzde 48,2’ye gerilediğini belirtti. “Enflasyondaki düşüşle birlikte kira fiyatlarındaki artış hızı azalacak. Önümüzdeki dönemde kiralık konutlarda artış oranının düşmesini bekliyoruz. Yaz aylarında kira fiyatlarının daha istikrarlı seyretmesini öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.

Konut arzının kiralık fiyatlarını etkilediğini söyleyen Akçam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un konut arzına yönelik açıklamalarına da değindi. “Sosyal konut projeleriyle barınma ihtiyacının karşılanmasıyla kiralık fiyatlarının düşeceğini öngörüyoruz. Memur tayinleri, öğrenci barınma ihtiyacı gibi geçici etkenler de kiralık fiyatlarını etkilemektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Akçam, sektördeki suistimalin önüne geçmek için elektronik kontratlar ve dijital takipler gibi düzenlemeler yapıldığını belirterek, bu düzenlemelerin kiralık fiyatlarını olumlu yönde etkilediğini dile getirdi. (AA)

Related Posts

Öncü gösterge 8 ayın en düşüğünde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye İmalat PMI verileri, Haziran 2025’te 46,7’ye gerileyerek son sekiz ayın en düşük seviyesine indi. Eşik değer olan 50’nin altında gerçekleşen bu sonuç, imalat sanayisinde daralma sinyallerinin …

Mersin’de binlerce aileye nakit destek! Haziran ödemesi yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın haziran ayı tutarını hesaplara yatırdı. İşte hesaplara yatırılan miktar…

TMSF, mobilya devi İstikbal’i ihaleye çıkarıyor: Satış bedeli ve ihale tarihi belli oldu

TMSF, FETÖ soruşturmasında el konulan mobilya devi İstikbal’i 12.5 milyar lira muhammen bedelle ihaleye çıkarıyor.

Hazine’den kamu harcamalarına sıkı takip: Yapay zeka dönemi başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Mevzuata aykırı harcamalar için denetim ve inceleme süreçleri başlatarak kamu harcamalarında verimliliği ve hesap verebilirliği önceliklendiriyoruz” dedi.Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada …

Çin dünyayı uyardı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Pekin yönetimi, ABD’nin “karşılıklı tarifeler” kapsamında müzakere yürüttüğü ülkelerin, Çin’in çıkarlarını zedeleyecek anlaşmalar yapmasına karşı olduğunu bildirdi. Açıklamada “tarihin doğru tarafında yer alma” ve “çok taraflı ticaret sistemini savunma” çağrısı yapıldı.

Merkez Bankası faiz kararında kritik viraj: CHP davası ve enflasyon belirsizliği

Anka Ekonomi Editörü Zülfikar Doğan, Haziranda politika faizini yüzde 46’da sabit tutan Merkez Bankası’nın (MB) 24 Temmuz’daki toplantıda faizi indireceği beklentisi yüksek. Yıllık enflasyonun yüzde 35’e gerilemesine karşılık faizin yüzde 46’da …